sierkippen

 

 

Hier zal je steeds de beschikbare soorten kunnen bekijken. 

Er is steeds een variërend aanbod van diverse soorten en rassen sierkippen,  

kom af en toe eens kijken naar ons aanbod van het moment. 

Het grootste  aanbod is er in april-mei-juni.

 

 

  ENKEL NOG 2 HANEN AANWEZIG

De Araucana is een in Zuid-Amerika ontstaan kippenras. Van de Araucana bestaat zowel een variant met staart als een staartloze variant. In vrijwel geheel Europa wordt uitsluitend de staartloze Araucana erkend. Enkel het Verenigd Koninkrijk kent een variant met staart, deze ziet er dan evenwel totaal anders uit. zonder oortoefjes, met een baardje en met een kuifje achteraan de kop.

 

Araucana's zijn vrij rechtopstaande kippen met aan weerszijden van de kop een bevederde huidplooi, wat een "toef" genoemd wordt.  De toeven zijn niet altijd symmetrisch, soms hangt de ene naar boven, terwijl de ander naar beneden hangt, soms hangen ze niet even hoog, of soms ontbreekt er één of soms zijn er wel 3 toeven. De kam is onregelmatig. Het ras wordt gefokt in onder meer de kleuren zwart, blauw, wildkleur, patrijs, blauwpatrijs, blauwwildkleur, wit, witpatrijs, zilverpatrijs, tarwe, blauw goudhalzig, blauwtarwe, zwart goudhalzig en koekoek. Araucana's staan bekend om de ongebruikelijke kleur eieren die ze leggen, variërend van blauw tot turkoois. Dit ras is zeer resistent tegen ziektes. Er wordt gezegd dat Araucana eieren minder cholesterol zouden bevatten dan eieren van andere rassen, maar dit is een fabel en werd reeds weerlegd in verschillende wetenschappelijke studies. De eierschaal is wel dikker, zodat deze zelden barst bij koken. Door deze dikkere schaal is de kans op Salmonella in het ei ook kleiner.

 

 


 

Onder liefhebbers is de grote, zware Brahma erg geliefd, maar je moet wel over de nodige ruimte kunnen beschikken om deze krachtpatsers te huisvesten. Brahma's beschikken over een stoere kop, flinke voetbevedering en een fors imponerend lijf. Ondanks hun strenge uiterlijk zijn het heel gemoedelijk dieren die beslist niet agressief zijn.
Brahma's leggen ondanks hun afmeting een niet meer dan een gemiddeld formaat ei. Hoewel ze vanwege hun omvang wel wat ruimte nodig hebben kunt U ze eenvoudig achter wat laag gaas houden want vliegen doen ze niet. Kiest U voor de Brahma, dan kiest U voor een prachtig en een eeuwenoud oorspronkelijk Indisch hoenderras waar U beslist veel plezier van zult beleven. De kleurslagen van de Brahma zijn columbia,columbia blauwgetekend, buff columbia, meerzomig patrijs, meerzomig zilverpatrijs, berken en meerzomig blauwpatrijs .


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 TERUG JONGE VAN 12 WEKEN OUD IN KOEKOEK EN  BLEEKKLEUR

 

     

De Mechelse koekoek is een kippenras, regionaal gebonden aan de omgeving van de Vlaamse stad Mechelen. Ook komt de naam Mechels hoen voor: koekoek is eigenlijk de aanduiding voor de kleurslag, het patroon en de kleuren van het verenkleed.

 

De kippen hebben van nature een rustige aard, en worden gekweekt voor het vlees en voor de eieren. Een volwassen haan weegt meer dan 5 kg, een hen weegt 3,5 tot 4,5 kg. Het vlees is een bekend streekproduct. Een hen legt 140 tot 160 eieren per jaar.

 

Aangezien een Mechelse koekoek een slechte vlieger is, kan ze vrij geteeld worden in buitenlucht met een omheining van 120 cm. De dieren hebben baat aan voldoende zonlicht.

 


 

 

De chabo heeft zijn oorsprong in China, De chabo is een klein kippenras met ronde vormen. Het meest opvallend zijn de extreem korte pootjes, de lange hoog gedragen staart en de grote kam. Dit geheel geeft de chabo een clowneske uitdrukking. Chabo's zijn erkend in vele kleurslagen. De chabo komt voor in verschillende variëteieten; zo kennen we de normale Chabo, de krulvederige chabo, de zijdevederige Chabo en de bolstaart chabo. Het is uiterlijk is in trek; de grote kam en staart van het haantje zijn bijzonder. De diertjes kunnen uitstekend vliegen, tot wel 150 cm hoog.

 

  • Chabo's zijn bijzonder braaf en hebben een zeer mild karakter, ze zijn makkelijk tam te krijgen en zijn ook bijzonder kindergeschikt.
  • Daarnaast kan het beestje een schitterende paringsdans opvoeren en kraait hij niet al te luid. De kleine eitjes zijn bijzonder lekker, en het is zeer makkelijk te kweken; de meeste hennetjes zijn bijzonder goede moeders.
  • Daarnaast is de chabo een alleseter en is hij goed te houden in de tuin omdat hij niet zo goed kan scharrelen door zijn korte pootjes.

  

Cochin Krielen zijn rustige hoenders en uiterst tam.
De kleurslagen van de Cochin Krielen zijn wit, zwart, zwartwit gepareld, blauwwit gepareld, blauw, buff, koekoek, parelgrijs,

meerzomig patrijs, tarwe, berken, porselein, zilvertarwe blauwgezoomd, zwartbont, blauwbont, geelberken, meerzomig zilverpatrijs.
Cochin Krielen leggen ongeveer 180 eieren per jaar en de kleur van het ei is bruin.
Als nut ras hoort de Cochin Kriel onder de legrassen en sierrassen.
De Cochin Kriel heeft een enkele kam. 

 

 

ook de Nederlandse Baardkuifhoen genaamd , is van oorsprong een ras uit Nederland en beschikt over een driedelig baardje.
Baardkuif Hoenders zijn vriendelijke en bekoorlijke dieren welke veel voldoening kunnen schenken.De leg van de Baardkuif Hoen is matig; wat karakter betreft is het een slim en levendig kipje.
De kleurslagen van de Nederlandse Baardkuifhoen zijn goudzwart gezoomd,  zilverzwart gezoomd, geel witgezoomd, koekoek, blauw, zwart en wit.
Nederlandse Baardkuifhoenders leggen ongeveer 100 eieren per jaar en de kleur van het ei is wit. Als nut ras hoort de Nederlandse Baardkuifhoen onder de sierrassen.
De Nederlandse Baardkuifhoen heeft geen kam.

  

                                                

Wyandotte Krielen zijn rustig, doch ook levendig, en zeer vertrouwelijk van aard.

 

De Wyandotte Kriel heeft erg veel kleurslagen erkende kleurslagen zijn.

De Wyandotte Kriel legt ongeveer 180 eieren per jaar het gewicht van het ei is circa 35 gram en de kleur van het ei is lichtbruin.

 


 


 

 

De Zijdehoender heeft een afgerond lichaam met een zachte vacht die aanvoelt als zijde en meer op haar en wol lijkt dan op veren. Door dit gebrek aan veerstructuur kunnen ze niet vliegen, hierdoor is een lage omheining van 50 cm voldoende om ze in de ren te houden. Het vlees, de botten en bloed van dit ras is zwart ten gevolge van een genetische afwijking. Zijdehoenders zijn geharde, sterke dieren die bestand zijn tegen extreme temperaturen, vooral tegen kou. Het is een zeer vertrouwelijke hoen, rustig en lief.

 

Dit ras laat zich aaien, wat aantrekkelijk is voor kinderen.

 

Als broedsters zijn de Zijdehoenders onovertroffen

 

en betrouwbaar, ze worden vaak gebruikt voor het uitbroeden van kostbare eieren van siervogels.

 

Zijdehoenders worden zelden ziek en hun hanen kraaien niet vaak. Dit ras is goed om op kleinere oppervlakte

 

te worden gehouden.